Robin Hood Food

Robin Hood Food is een project van Soep & Co.

Het is onze missie om zoveel mogelijk verspilling tegen te gaan en tegelijk zoveel mogelijk goed voedsel bij de mensen te brengen. 

Het idee is ontstaan doordat we met Soep & Co groenten en fruit overhielden, wat we niet allemaal konden verwerken in onze soep. Uiteindelijk moesten we dan alsnog vrij veel weggooien. Van eten weggooien worden we best verdrietig en we liepen al langer met het gevoel rond dat het toch anders zou moeten kunnen.  

Door een trouwe soep-afneemster werden we op het slimme idee gebracht om de overgebleven groenten en fruit mee te nemen naar een uitgifte, zodat we dit samen met onze soep uit kunnen delen, en de mensen van nog meer gezond eten kunnen voorzien. 

En zo werd Robin Hood Food geboren; we redden overgebleven voedsel aan de ene kant en delen het weer uit aan de andere kant, voor niks, aan iedereen die het kan gebruiken. Zo zijn we een extra vangnet voor mensen die het steeds moeilijker krijgen in deze tijd, het is een extra middel om elkaar te helpen en dat doen we ook nog met gezond voedsel, zoveel mogelijk biologisch, zodat iedereen er ook inderdaad beter van wordt. 

Ben of ken jij een locatie met overgebleven groenten en fruit? Neem vooral contact met ons op! Je kunt ons bellen op: 06-10555719.