Gepubliceerd: 21 juni 2023

Ergon en Olympia; match made in heaven

Samen met de jongeren van Olympia hebben we soepjes uitgedeeld bij de Ergon. En wel op de mooiste locatie (denken wij!) namelijk bij de kwekerij. 
 

Deze samenwerking is tot stand gekomen omdat ze bij Ergon bezig zijn met het Ergon Fit programma, waarbij ze de mensen binnen het bedrijf willen helpen om gezonder te leven. We zijn met Margot in contact gekomen met het idee om een voedzame lunch te organiseren voor de medewerkers van Ergon. 
 

Dit leek ons een perfecte mogelijkheid voor de derde praktijkdag van het ‘Burgerschap- project’ van de jongeren van Olympia. En dat klopte helemaal! Het was super mooi om deze dag met elkaar te mogen beleven.
 

Op de perfecte locatie, met mooie mensen, waar we konden doen waar we goed in zijn: verbinden met die soep ;) We hadden buiten ons kraampje opgebouwd, zodat in de pauze iedereen gezellig buiten een soepje kon komen eten. 
 

En over die soep gesproken: die hadden we deze keer niet eens zelf gemaakt. Dat hebben de toppers van Olympia voor ons gedaan! En wat een succes was dat :) tijdens de kookles op school hebben zij twee heerlijke soepen gemaakt van de geredde groentjes. Op het menu: een goed gevulde groentesoep en een courgettesoep. 
 

Tijdens de pauzes op de kwekerij kwamen de mensen langs om een soepje te halen, die de jongeren zelf aan hen uitdeelden. De mensen genoten van het heerlijke maaltje en we kregen heel veel complimenten die we meteen door konden pasen naar de jongeren. Heel mooi om te zien dat zij vol trots de soepjes aan het uitdelen waren en de complimenten met een tevreden glimlach in ontvangst namen. 
 

We waren een topteam. Echt, deze nieuwe generatie, we zijn zo trots op deze jongeren. Het was een meer dan geslaagde dag!
De mensen van een gezonde lunch voorzien, samen gegeten, fijne gesprekken gevoerd en een beetje liefde gebracht...

 

Wat wil je nog meer? We gingen met een heel voldaan gevoel naar huis! Dankbaar dat de kracht van Soep & Co vandaag zo mooi tot uiting kwam. 
 

Ergon en Olympia: bedankt!!! Voor deze super mooie samenwerking en match made in heaven :)
 

We kijken uit naar de volgende samenwerking/feestje wat we samen mogen organiseren. Tot dan!

 

 

Meer nieuws