Over ons

Wie zijn wij

Soep & Co is een vrijwillig project wat is ontstaan doordat we in de Corona tijd wat extra warmte wilden brengen. We zagen dat de eenzaamheid toenam en dat er dus behoefte was aan sociaal contact. We voelden aan alles dat we iets wilden betekenen voor onze samenleving. Vanuit ons hart zijn we vervolgens Soep & Co begonnen om in te kunnen springen op deze signalering en behoefte. 

We maken soep van groente die anders weggegooid zouden worden, dit wordt gedoneerd door verschillende bedrijven. De soep geven we gratis weg aan mensen die het kunnen gebruiken. Het is dankbaar werk om de mensen van gezonde voeding te kunnen voorzien, maar uiteindelijk is dat niet het hoofddoel. Onze soep is vooral een waardevol middel om te verbinden. Het is een manier om contact te maken, oprechte aandacht te geven en mensen echt verder te helpen. Onze visie is dat ieder mens warmte en verbinding nodig heeft om te blijven stralen. Het is onze missie om met ons licht zoveel mogelijk andere lichtjes (weer) te laten schijnen.

Dit is onze manier om bij te dragen aan een inclusieve samenleving, waar we het weer wat meer écht samen doen. De mensen komen weer wat dichter bij elkaar te staan en we creëren een community waarbij we mensen in hun kracht zetten. We sporen mensen aan om elkaar te helpen en te ondersteunen op weg naar zelfredzaamheid. Mensen bloeien hierdoor zichtbaar op. Het is onze kracht om problemen en hulpvragen te signaleren, hierin mee te denken en hulp te bieden. Hierbij maken we gebruik van ons eigen netwerk en zoeken we samenwerkingen op om elkaar te versterken. 

Om de mensen te bereiken sluiten we regelmatig aan bij de inloop voor dak- en thuislozen van de kerk, om via deze weg te verbinden met mensen die het moeilijk hebben. We hebben een samenwerking met de straatpastor om ons met deze mensen in contact te brengen. Daarnaast maken we gebruik van een buurthuis, waar we een laagdrempelige inloop zijn voor mensen uit de buurt.

Heb jij ook hulp nodig? Kom gerust bij ons langs of neem contact met ons op. We denken heel graag met je mee.

Nieuws over Soep & co