Over ons

Wie zijn wij

Met Stichting Soep & Co werken we aan een platform waarbij de mensen naar elkaar omkijken, elkaar helpen en versterken. Wat gestart is als een initiatief waarbij de nadruk lag op het stukje ‘soep’, als middel om met elkaar te verbinden, zal de focus de komende tijd ietwat verlegd worden naar het tweede deel van onze naam ‘& Co’. Maar we heten natuurlijk niet voor niets Soep & Co. Dus no worries!, onze gezonde, helende soepen blijven, maar de doelgroep zal wel veranderen.

SOEP - Al bijna twee jaar redden we groenten en maken we daar soepen van, voor voornamelijk dak- en thuislozen. We hebben gedurende deze periode op verschillende locaties soep uitgedeeld, waarbij we een laagdrempelige inloop geboden hebben voor iedereen die op zoek is naar verbinding en zingeving.

Nadat we ons de afgelopen tijd (bijna) volledig gericht hebben op deze doelgroep, zijn we op het punt gekomen dat we onze horizon gaan verbreden. Dit maakt dat we afscheid genomen hebben bij de Catharinakerk, het Leger des Heils en de Petruskerk als afhaallocatie voor onze soepen. Met veel liefde en plezier hebben we hier onze soepjes uitgedeeld aan dak- en thuislozen, en nu is het tijd voor iets nieuws. Andere projecten waar we met liefde onze energie (en soepjes) aan geven. Wanneer dingen concreter worden, vertellen we meer. Stay tuned!

Wel zijn we iedere donderdag – uiteraard mét soep - te vinden bij Burgers, aan de Hertogstraat 2 in Eindhoven. Iedereen is welkom voor koffie, lunch en contact. Voel je vrij om langs te komen. Van 12.00 uur tot 13.30 uur staat de soep voor je klaar!

ROBIN HOOD FOOD - Naast het uitdelen van soepen zijn we vorig jaar het project Robin Hood Food gestart, waarbij we de missie hebben om zoveel mogelijk verspilling tegen te gaan en tegelijkertijd zoveel mogelijk goede voeding bij de mensen te brengen. Aan de ene kant redden we overgebleven voedsel, wat anders weggegooid zou worden, en aan de andere kant helpen we de mensen, die dit voedsel goed kunnen gebruiken. Zo zijn we een extra vangnet voor mensen, die het moeilijk hebben. #winwin

& CO - In ons werk laten we ons leiden door God, en Hij heeft ons heel duidelijk laten zien dat we binnen Soep & Co de focus wat mogen gaan verleggen. Onze missie is om adequate hulp te bieden, daar waar dat nodig is. Dit betekent dat onze doelgroep afhankelijk is van wat er in de maatschappij speelt. We spelen in op de behoeften, die er in het moment zijn. Waar knelpunten ontstaan, zijn wij er om nieuw perspectief te bieden. Wat gebeurt er in de stad? Waar is iets nodig? Dáár springen wij op in.

Binnen onze stichting zal er dus op termijn in praktische zin het een en ander veranderen. De kern blijft echter hetzelfde: bijdragen aan een community waarbij mensen naar elkaar omkijken, elkaar helpen en elkaar versterken. We houden jullie op de hoogte van deze via onze website en onze Insta!

Heel veel liefs, Layona - Voorzitter Stichting Soep & Co

Ben je meteen enthousiast geworden en wil je ons supporten? Klik op: Steun ons! Duizendmaal dank!!