Gepubliceerd: 5 mei 2022

Bevrijdingsdag

Door Stichting Veteranen Brabant Zuid Oost werden we gevraagd om op 5 mei onze soep te schenken, in het kader van ‘vrijheidssoep’. Het voelde eervol om op bevrijdingsdag hier te mogen staan, bij de veteranen, die als geen ander weten hoe belangrijk vrijheid is. 

Het thema van de dag was ‘vrijheid in verbondenheid’ wij hadden het niet beter kunnen bedenken. Onze soep is voor ons altijd een middel om te verbinden, om mensen samen te brengen en met elkaar in gesprek te komen. 

En die verbinding zat ook vandaag wel goed. We hebben mooie gesprekken gevoerd en we werden verrast door onze 'eigen' mensen (zo voelt het inmiddels) die normaal gesproken voor een soepje bij de kerk komen. Super mooi om te merken dat de mensen ons ook op andere locaties komen opzoeken. Layona heeft nog een goed gesprek gevoerd met de burgemeester van Heeze Leende en ook onze eigen burgemeester kwam bij de veteranen langs. 

Dit was voor ons de beste plek om bevrijdingsdag te vieren, die voelde we allebei heel duidelijk. Het was een fijne dag met mooie mensen, verbindingen en good food. Speciaal voor deze dag hadden we, naast onze signature soup, ook een heerlijk Surinaams Saoto soepie! Van onze eigen chef Layona natuurlijk :)

Dankjewel @Stichting Veteranen Brabant Zuid Oost, dat jullie aan ons hebben gedacht. Als het aan ons ligt: tot de volgende keer!

 

Meer nieuws