Gepubliceerd: 5 april 2023

Jong en oud met elkaar verbinden bij Glorieux

We zijn zo blij met de samenwerking met het Glorieuxpark in Eindhoven. Een tijdje geleden mochten we hier een rondleiding krijgen en hebben we onze ogen uitgekeken, wat een mooie plek! Echt een verborgen pareltje, een oase van rust. De nonnen hebben hier vroeger veel goede werken gedaan, waarbij de 7 werken van barmhartigheid een lijdraad was in hun manier van leven en werken. Naar elkaar omkijken en elkaar vooruit helpen, dat is precies de kern van onze missie en we voelden ons dan ook meteen thuis op het park, waar deze Christelijke naastenliefde van oudsher een belangrijk ankerpunt is gebleven.  

Inmiddels is Glorieux met heel veel zorg overgedragen naar organisaties die op het park mensen op kunnen vangen die zorg nodig hebben, net zoals de nonnen dit vroeger deden. De nonnen wonen er nog steeds en dragen er zorg voor dat de kern en visie van hun barmhartigheid blijft bestaan en verder wordt uitgedragen. 

Vandaag stond er weer een mooie samenwerking op het programma met de jongeren van Olympia. We gingen soep maken op één van de locaties voor ouderen. Bij aankomst kregen ook de jongeren eerst een rondleiding over het terrein. Daarna zijn we aan de slag gegaan met het snijden van de groenten en het maken van de soepen. De rondleiding over het park bracht mooie gesprekken voort over het geloof en wat dit voor hen betekent. Super mooi om hier met deze jongeren over te mogen praten! 

We hebben tasjes gemaakt voor de ouderen met een lekker soepje en broodje en de jongeren hebben de tasjes bij de ouderen langs de deuren gebracht. Het was heel mooi om te zien hoe ze hun eigen soepjes met liefde hebben gemaakt, met zorg verpakt en met oprechte aandacht uitdeelde.

De nonnen zouden trots zijn op deze nieuwe barmhartige generatie :) en wij zijn dat zeker! 

 

Meer nieuws