Gepubliceerd: 22 maart 2022

Vluchtelingen (in de knel)

Mensen in nood die hun eigen land ontvluchten, op zoek naar een veiligere haven. 

Afgelopen week stond voor ons in het teken van vluchtelingen. 

we hebben soep uitgedeeld bij vluchtelingen in de knel (vidk), zij zetten zich in voor ongedocumenteerden in Nederland. In Eindhoven zijn honderden mensen zonder verblijfsvergunning bekend bij vidk. Mensen die worden uitgesloten van overheidsvoorzieningen en niet mogen werken, vaak bevinden ze zich in een situatie van overleven. Deze vluchtelingen leven een mensonwaardig bestaan omdat ze hier niet welkom zijn. Vidk zet zich in voor de basisrechten en belangen van deze mensen. 

Afgelopen vrijdag sloten we bij hen aan om aan alle mensen wat extra warmte aan te bieden. Het zonnetje scheen heerlijk en we hebben er een gezellige boel van gemaakt! Dankjulliewel @vidk voor jullie werk en de goede zorgen. 

Ook brachten we een emmertje soep bij de vluchtelingen uit Oekraïne die bij Microlab op een noodvoorziening worden opgevangen. 

Het voelde voor ons een beetje dubbel om aan de ene kant mensen te zien die helemaal niet welkom zijn, en aan de andere kant mensen met open armen worden ontvangen. Aan de ene kant een groep die recht heeft op niets, aan de andere kant een groep waarvoor veel mensen rennen. Aan de ene kant afgewezen, aan de andere kant verwelkomt. Aan de ene kant wel, aan de andere kant in de knel. Voor ons maakt het niet uit waar je vandaan komt, hoe je vlag eruit ziet, wie je bent. We zien oprecht geen verschil. We zien het ene leed niet boven het ander. We zijn niet meer voor de ene mens en minder voor de ander. We zijn er graag voor iedereen die het nodig heeft. 

We zijn dan ook blij dat we afgelopen week zoveel mensen hebben mogen blessen met ons soepje. We hopen dat de extra portie liefde een klein beetje heeft geholpen voor dat moment. En de volgende keer staan we er weer, met evenveel liefde, voor iedereen.

We wensen alle vluchtelingen heel veel kracht in deze uitdagende tijd. Wees welkom.

 

Meer nieuws